/var/www/vhosts/inekekoene.nl/httpdocs/trail/wp-content/themes/twentytwelve/home.php
Have posts
a post

Mijn Oregon Trail

is archive

ineke_1

Op 5 juni 2013 ben ik op de motor gestapt om een reis te maken over de 3200 kilometer lange Oregon Trail, de migratieroute die duizenden Amerikanen vóór mij halverwege de negentiende eeuw maakten op weg naar een nieuwe toekomst in het verre en onbekende Oregon. En hoewel het voor mij relatief veilig en makkelijk was om per motor dwars door de VS te rijden, was het voor deze mensen ongelooflijk moedig om aan deze vaak levensveranderende reis te beginnen.

Mijn eigen reis is voortgekomen uit een verlangen meer te zien deze trail, en van een deel van Amerika waar ik altijd door gefascineerd ben geweest. Ik wilde de route opnieuw zien en beleven, liefst zo nauwkeurig mogelijk en vanaf mijn favoriete vervoermiddel: de motor. Daarnaast zou het voor mij ook een test zijn. Zou ik in staat blijken om een maand lang alleen op reis te gaan, me alleen te redden, dwars door een gebied dat in die tijd nog betiteld werd als ‘The Great American Desert’…?

Als je benieuwd bent geworden of dat gelukt is, en als je wil weten hoe ik de reis ervaren heb, lees dan hier het verslag van deze reis.

Veel plezier!